De vaststellingsovereenkomst in het arbeidsrecht

By 28 augustus 2018Capita Selecta

Verreweg de meeste arbeidsovereenkomsten eindigen tegenwoordig niet via een procedure bij het UWV of de kantonrechter, maar met – wat vroeger genoemd werd – wederzijds goedvinden. Werkgever en werknemer leggen de afspraken doorgaans vast in een vaststellingsovereenkomst. Steeds vaker zien wij dat deze overeenkomst of afspraken uit deze overeenkomst onderwerp zijn van geschil. Denk bijvoorbeeld aan geschillen over de geldigheid van de overeenkomst bij een onder dreiging van een ontslag op staande voet tot stand gekomen vaststellingsovereenkomst, bij verzwijging door de werknemer van het al hebben van een nieuwe baan en  geschillen over het finale kwijtingsbeding. Ook de relatie met de sociale zekerheid is van belang. Hoe zit het onder de Wwz met de vroegere fictieve opzegtermijn? En hoe om te gaan met beëindiging van een arbeidsovereenkomst met een zieke werknemer met het oog op de strenge beoordeling daarvan door het UWV ?  Door middel van een duo-presentatie van twee uitstekende docenten worden de belangrijkste punten voor u op een rij gezet! Een oud-kantonrechter én een advocate praten u helemaal bij!

6 december 2021 - (12.30 - 17.15 uur)
Novotel Brainpark te Rotterdam

8 maart 2022 - (12.30 - 17.15 uur)
Novotel Amsterdam Schiphol Airport te Hoofddorp

13 september 2022 - (12.30 - 17.15 uur)
Golden Tulip Hotel Central te Den Bosch

7 december 2022 - (12.30 - 17.15 uur) Let op 2022 !
Novotel Brainpark te Rotterdam

 

Inschrijven


PUNTEN
NOvA 4 PO-punten
MfN 4 punten, cat. 2

NIVEAU
** Verdieping (Basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)

RECHTSGEBIED
Arbeidsrecht

UW RESULTAAT
Na deze middag bent u geheel op de hoogte van de belangrijkste aspecten van de vaststellingsovereenkomst in het arbeidsrecht en heeft u vele praktijktips ontvangen.

VOOR WIE
De doelgroep bestaat uit advocaten, rechtsbijstandsjuristen en bedrijfsjuristen. De cursus is ook bestemd voor niet-juristen, mits deze academisch denkniveau hebben. Niet-juristen: accountants, (arbeidsrecht)adviseurs, belastingadviseurs, (financieel) directeuren, HRM-managers, leden van de ondernemingsraad en P&O-medewerkers.

DOOR WIE

Mr. D.J. Buijs
– oud-kantonrechter
Mw. mr. E.B. Wits
– advocaat en partner bij Sprengers Advocaten te Utrecht
– auteur van o.a. het hoofdstuk over de Vaststellingsovereenkomst in het Boek Ontslagrecht in hoofdlijnen (in de reeks Kluwer Monografieën Sociaal Recht).

SYLLABUS
De syllabus wordt tijdens de cursus uitgereikt. Een week voorafgaand aan de cursus wordt u de digitale versie van de syllabus toegezonden.

12.30 – 13.00 uur   Ontvangst met sandwiches, registratie en uitreiking documentatie

13.00 – 15.00 uur
– grondslagen van de wettelijke regeling
– onzekerheid en geschil
– overeenkomst, beslissing en vaststelling
– beslissing in strijd met dwingend recht
– uitleg van vaststellingovereenkomst
– vernietigbaarheid van vaststellingsovereenkomst
– de beëindigingsovereenkomst m.b.t. arbeidsovereenkomst
– verschil met instemming
– losse eindjes overeenkomst (LEO)
– bedenktermijn: dwalen kan niet meer?

15.00 – 15.15 uur   Pauze

15.15 – 17.15 uur
– de vergoeding
– beëindigen bij ziekte, (dreigend) ontslag op staande voet en disfunctioneren
– benadelingshandeling WW (voorheen fictieve opzegtermijn)
– finale kwijting

17.15 uur    Afsluiting

 

 

PRIJS
€ 395,- exclusief BTW.
Voor elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ten behoeve van dezelfde cursus wordt een kantoorkorting van 10 procent verstrekt. De prijs bedraagt dan € 355,50 excl. BTW.

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvA brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Deel dit met uw vrienden en/of collega's!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone